Algemeen

Wijsheden

Een nieuw jaar start meestal met goede voornemens waarvan we weten dat we ze toch niet zullen volhouden. Zelf ben ik ook al een paar jaar geleden gestopt met deze voornemens te formuleren.

Toch blijft er in mijn hoofd wel altijd iets hangen van…. zou je daar niet eens aan werken, of een paar kilo’s minder zou toch al wat comfortabeler zijn.

Maar toch: ik heb geen voornemens gemaakt. Toch moet ik frequenter stilstaan bij de dagelijkse ratrace. Moet het allemaal wel. En zeker dan nog ik combinatie met chronisch ziek zijn.

Elk jaar koop ik de coachingkalender maar dit jaar kocht ik voor op mijn bureau op het werk nog een scheurkalender met boeddhistische wijsheden.

De eerste wijsheden zijn al veelbelovend: Karma hoeft niet per se instantkarma te zijn. Ik ben echt fan van deze uitspraak. Karma hoeft niet alleen maar negatief te zijn, maar eerder doe goed en het komt wel eens terug. Dat kan in hele kleine dingen zitten. Ik was onpraktisch boodschappen aan het doen (lees: teveel en te zware dingen in een te lichte papieren tas). Midden het shopping center scheurde die tas open en alles op de grond. Met een zucht begon ik alles in mijn armen te nemen en plots stond een medewerkster van de plaatselijke Medi-Market die het spektakel had zien gebeuren daar met een tas voor mij.

Die dame was zo attent en het maakte heel mijn dag goed. Geluk zit echt in kleine dingen!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s