Algemeen

Knelpunten in de jeugdzorg

Deze avond ging ik naar een lezing door Saskia Van Nieuwenhove over de knelpunten in de jeugdzorg. Als je elke dag met beide voeten in de jeugdzorg staat, ken er je er hoe dan ook verschillende. Je voelt je machteloos want er is geen omkadering om de kinderen te omringen met de zorg waar ze recht op hebben. Maar daar ga ik een andere keer verder op in.

We zaten in een aula al redelijk hoog en ik was als prille veertiger toch duidelijk bij de oudere toehoorders. Er zaten ook vele studenten voor wie de lezing een verplicht nummertje was. Schuin voor mij zat een jonge student met zijn laptop. Terwijl andere studenten ijverig aan het typen waren, was hij enkel ijverig naar YouTube-filmpjes aan het kijken over de domste onderwerpen eerst. Daarna begon hij als een bezeten Clash Royale te spelen op zijn gsm. En toen heb ik gezucht: als hij zijn diploma ooit behaalt, zal hij met die instelling de knelpunten in de jeugdzorg niet herkennen en zeker niet helpen oplossen. Diepe diepe zucht.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s