Food, Vrije tijd

Workshop foodfotografie

Omdat ik door mijn aandoening niet echt kan kiezen voor een vaste hobby (lees: verplicht leven van dag tot dag), probeer ik hier en daar eens een workshop te volgen van wat me echt interesseert. Heel toevallig stonden deze week twee workshops gepland. Ik kon en wou niet kiezen, dus het was even over de grenzen gaan.

Gisterenmiddag reed ik in Vlaamse velden, naar een leuke hoeve midden de velden waar Elle ons opwachtte. Samen met nog 3 andere foodies werden we in de zonnige tuin ontvangen waar we al heel wat do’s en don’ts te horen kregen ivm foodfotografie.

Daarna gingen we binnen aan de slag. Er werden een aantal eenvoudige en dankbare gerechtjes geprepareerd om aan de slag te gaan.

Eerst koos ik voor een hummusbereiding. Keer op keer herwerkte ik, want ik wou het perfect, maar dit was net het probleem: het mag totaal niet perfect overkomen! Schikken, herschikken, van dicht kijken, van op een afstand en dan van uit verschillende hoeken een foto nemen.


Eens je hier iets hebt waar je mee tevreden bent, ben je al een hele tijd verder! Was vloog die tijd. Dan kan je de foto beginnen bewerken, maar dat is iets waar ik nog wat tijd zal moeten insteken om uit te zoeken en te experimenteren.

Na de hummus tijd voor pancakes, toepasselijk want ik vind dat een heerlijk ontbijt, gecombineerd met wat vers fruit. Zalig!!!

 

Het was opvallend hoe iedereen zijn zijn eigen draai gaf aan dezelfde gerechten. Iedereen maakte een totaal andere compositie, werkte met andere kleuren, potjes, schaaltjes…. Boeiend en heel leerrijk!

Na al het nemen van al onze foto’s, zetten we al het eten op tafel en aten we alles samen op. De pancakes bevielen me enorm. Elle had deze niet zelf gemaakt, maar gekocht in de Lidl. Ze zitten in het paasassortiment en dus tijdelijk beschikbaar. Op de terugweg naar huis ben ik dus gestopt aan de Lidl en de pancakes meegebracht voor mijn ontbijt van deze morgen. 

Deze morgen had ik zin in warme pancakes en heb nog heel wat attribuutjes niet om aantrekkelijke foto’s te maken (kringloopwinkel, here I come!), dus het werd een snelle foto.

Verder wordt het vandaag een rustige dag, want het constant zitten op de grond, rechtstaan, posities innemen, … was niet echt bevorderlijk voor mijn beenspieren en dit boet ik vandaag dus uit. Maar dit is maar een kleine prijs voor de leuke en leerrijke namiddag. 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s